More Website Templates at TemplateMonster.com!

Isolatieglas

Glas is een onmisbaar produkt in onze samenleving. Al eeuwen lang wordt glas gebruikt in woningen en andere gebouwen. Dit was dan enkel glas wat het nadeel heeft dat het goed warmte en koude geleidt. Daarom is in de vijftiger jaren van de vorige eeuw dubbele isolerende beglazing ontwikkeld. Aanvankelijk waren dit 2 platen glas die met een spouw aan elkaar verbonden zijn. Hierdoor nam het warmteverlies t.o.v. enkelglas met de helft af. Omdat er ook door de overheid steeds betere geisoleerde woningen worden gevraagd is er HR glas ontwikkeld. Op een van de glasbladen is een dun laagje metaal aangebracht waardoor de koudegeleiding door het glas wordt verminderd. Om de warmteisolatie nog meer te verbeteren wordt in de spouw tussen de glasbladen in plaats van lucht een Argongas aangebracht. Hierdoor is de warmteisolatie van het HR glas ten opzichte van gewoon isolatieglas met meer dan de helft verbeterd. Hoe breder de spouw tussen de glasbladen is, hoe beter de isolatiewaarde. De isolatiewaarde van HR glas wordt aangeduid in U waardes. Een bekende uitdrukking is HR glas, HR+ glas en HR++ glas. De laatste waarde is alleen bereikbaar met een spouwbreedte van 13 mm of meer, doch dit is lang niet altijd mogelijk in bestaande ramen, deuren en kozijnen. Wij proberen altijd in overleg met U de meest gunstige spouwbreedte in het isolatieglas te plaatsen.

Vanwege de zeer goede isolatiewaarde van HR glas wordt de warmte zoveel mogelijk binnen gehouden en koelt de buitenste ruit van het isolatieglas s'nachts sterk af. Hierdoor kan bij lage temperaturen en vochtig weer aan de buitenzijde van het isolatieglas condens ontstaan, dit verdwijnt echter weer bij opwarming van het glas aan de buitenzijde.

Isolatieglas is met vele soorten glas leverbaar, zoals met veiligheidsglas , zonwerend glas, brandwerend glas. geluidsisolerend glas, figuurglas, e.d. Graag adviseren wij U voor de toepassing van de juiste soort glas.